Turku AutoSaloon 14.7.2018, Skanssi Itäparkki

Eesti keeles På Svenska In English

Auto Saloon 2014 -lehdistötiedoite

Auto Saloon 5.-6.4.2014
Auto Saloon -automessut tulevat taas huhtikuussa. Esillä on koko autoilun kirjo, uusista autoista harraste- ja kilpa-autoihin saakka. Messut ovat Varsinais-Suomen ainoat automessut.  Auto Saloon -messut järjestetään Astrum-keskuksessa, Salossa 5. – 6.4.2014.

Viime vuonna näytteilleasettajia tuli Saksasta saakka. Tänä vuonna on luvassa kalustoa eripuolilta Pohjoismaita. ”Messut avaavat samalla tämän vuoden isompien autonäyttelyiden kauden Suomessa” näyttelyvastaava Niko Peltola toteaa. Heti perässä seuraavat monet perinteiset näyttelyt.

Auto Saloon messut levittäytyvät kolmeen isoon halliin. Yritysnäytteilleasettajista suurin osa tulee pääkaupunkiseudulta ja Turusta. Viime vuonna mukana olleet näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä messuihin. ”Palaute on ollut hyvää ja virheistä opitaan edelleen” Peltola vahvistaa. Tyytyväisyys on hyvin todettavissa sillä, että suurin näytteilleasettajista pysyy samana vuodesta toiseen. ”Tieto messuista leviää ja mukaan tulee uusia näytteilleasettajia, joille ei paikkoja ole edes yritetty kaupata”

Näyttelyn valmistelut on aloitettu jo kesällä, kun Pohjoismaissa autotapahtumista on hankittu näyttelyautoja Suomeen. Nyt on nähtävillä Salossa sellaisia autoja, jotka ovat ensimmäistä kertaa Suomessa. Automessujen järjestäminen eroaa muiden messujen järjestelemisestä täysin. ”Normaali messuille myydään pelkkiä yrityspaikkoja ja väliin tehdään ohjelmaa, jotta kävijät tulisivat. Auto Saloonissa päinvastoin ensisijainen on ohjelma ja sisältö, jotta asiakkaat viihtyvät ja saavat kokemuksia” Peltola muistuttaa. Yrityksille messut ovatkin erittäin hyviä myyntikanavia ja erityisesti markkinointivaltti, koska ne tarjoavat asiakkaille positiivisia muistikuvia, jotka yhdistyvät myös messuilla olleisiin tuotteisiin ja brändeihin.

Uutta ja kokematonta Suomessa

Tämän vuoden ensimmäisenä erikoisuutena paljastetaan jotain uutta. Tapahtuman ulkoalueella ajetaan yhdistetty Auto & Mp Show. Ohjelmaan kuuluu muun muassa yli 20 metrin hyppy Motocross pyörällä. Moottoripyöristä vastaa paikallinen Team Salo Freestyle. Komeista ilmaloikista vastaa teamin vetäjä Sebastian Westberg, jota mahdollisuus myös haastatella messuilla. Vastaavat näytöksiä on nähty messujen yhteydessä muualla Euroopassa.

Tämän vuoden teemana ovat elokuvat. Messualueella voikin bongata autoja monista elokuvista: Paluu Tulevaisuuteen, James Bond, Fast & Furious (Hurjapäät). Messuilta löytyy myös Fast & Furious elokuvien hengessä pienimuotoinen Paul Walker Tribute -alue. ”Messuja on myös tarkoitus viedä koko ajan interaktiivisempaa suuntaan, tänä vuonna sisällä kuullaankin mahdollisesti moottoreiden jyrinää ihan livenä ” Peltola valottaa ohjelman sisältöä. Ulkoa löytyvät harrasteparkki ja Motorsport-alue kilpailutiimeille.

Lauantai on normaali messupäivä ja sunnuntai perhepäivä. Lauantaina järjestetään autohenkiset jatkobileet Astrum-keskusessa, samoissa tiloisssa näyttelyn kanssa, Bileet ovat avoinna kaikille, lippuja on mahdollisuus ostaa messuilta lauantain aikana.

Auto Saloon

5.-6.4.2014

La 10-17

Su 10-17

 

Astrum-keskus, Salo
Palkittavat luokat:

Näyttelyssä tullaan palkitsemaan näytteilleasettajien ajoneuvoja seuraavissa luokissa:

Top Ten (10 messujen parasta autoa)

Custom (paras kustomointi)

Hot Rod (paras Hot Rod auto)

Historic (paras historic-ikäinen alkuperäinen auto)

Motorsport (paras kilpa-auto)

Tekniikka (paras tekniikka ja konehuone)

Interior (paras sistus)

Tuning (paras tuning auto)

Stance (paras stance-luokkaan kuuluva auto)

ICE (paras äänentoisto)

Best Motorcycle (paras moottoripyörä)

Kunniamaininta (näyttelyjärjestäjän valitsema ajoneuvo)

People`s Choice (yleisön valitsema ajoneuvo)

Paras yritys- ja yhdistysosasto. (paras kerho ja yritys messuilla)

 

www.autosaloon.fi
www.facebook.com/auto.saloon.messut

Lisätietoa:

Niko Peltola

050 316 5029