Turku AutoSaloon 14.7.2018, Skanssi Itäparkki

Eesti keeles På Svenska In English

Nuoret luomassa uutta kansainvälistä näyttelyä Turkuun

Huhtikuussa järjestettävän AutoSaloon -tapahtuman juuret ovat vuodessa 2008, jolloin Messukeskuksen toimesta ajoneuvomessut piti viimeksi pitää Turussa.

”Turun AMK:n autopuolella olimme juuri pilottina tekemässä osuuskunnassa yrittäjyysopintojamme, ja siinä yhteydessä heräsi ajatus, että ei tämä messujen järjestäminen nyt niin vaikeaa voi olla” ­tapahtumavastaava Niko Peltola taustoittaa. ”Jälkikäteen ajateltuna kyllä se voi olla haastavaa.” Aikaa kuluikin tuosta vielä kolme vuotta, ja ensimmäinen näyttely järjestettiin Salossa v. 2012, hyvien tilojen löydyttyä, Astrum-keskuksessa näyttelykäyttöön saneeratussa entisessä Saloran tehtaassa.

Kolme vuotta autonäyttelyä pidettyämme totesimme 6000 neliön käyvän meille ahtaaksi . Meidän alkuperäisenä missiona on kuitenkin aina olla saada Turkuun näyttely, joten vuodeksi 2015 tulikin kaupungin vaihtaminen hyvin luontevaksi.

Tapahtuman missiona on saada vuosittainen kansainvälinen ajoneuvonäyttely Turkuun, ekologisuutta unohtamatta. Tuosta alkuperäisestä ajatuksesta onkin ehtinyt kulua 7 vuotta” mutta periksi ei ole annettu. ”Muissa Suomen isoissa kaupungeissa vastaavia järjestetään kaksikin kertaa vuodessa, joten kyllä Turkuunkin yhdet messut mahtuvat.” –Peltola totetaa.

Mistä nimi AutoSaloon?

AutoSaloon nimen alkuperä tulee maailmalta. Paras esimerkki tästä on Tokiossa järjestettävät Tokio Auto Salon – ajoneuvomessut. Lisäksi vastaavaa nimitystä käytetään Euroopassa Geneven ja Pariisin isoista autonäyttelyistä. Nimestä onkin ollut etua, kun messut pidettiin Salossa, mutta alkuperänsä takia nimi ei ole paikkasidonnainen.

Turku AutoSaloon 2015

Huhtikuun loppupuolella neljättä kertaa järjestettävät AutoSaloon ­ajoneuvomessut tulee esittelemään monipuolisesti harrasteajoneuvoja, alan kerhoja ja yrityksiä. Lisäksi tapahtuma esittelee Pohjois­Euroopan näyttelykalustoa, toimintaa unohtamatta. Tapahtuma kokoaa saman katon alle niin autot kuin moottoripyörätkin.

Tämän vuoden teemat

Tämän vuoden teemoina ovat Super-autot ja ulkona näytösajoissa isot Monsteriautot, höystettynä kilpa-autoilla ja moottoripyörillä . Super-autot pitää sisällään niin pakastavedetyt urheiluautot kuin vanhemmat klassikkoautot: Ferrari, Lamborghini, Lotus, Pantera… Harrastepuolella on tänä vuonna teemana rakennetut paketti- ja avolava­-autot.

Näyttely tarjoaa jokaiselle ajoneuvoista kiinnostuneelle uutta koettavaa ja elämyksiä.. Tarjontaa on aina uusista autoista ulkomaisiin näyttelyautoihin asti, toimintaa unohtamatta.

Lauantai 18.4. on normaalimessupäivä, ja sunnuntai 19.4. on perhepäivä.

Perhepäivänä on lapsille suunnattua ohjelmaa.

Tapahtumaan onkin luvassa monipuolista sisältöä, joten kannattaa seurata meitä sosiaalisessa mediassa tai käymällä nettisivuillamme: www.autosaloon.fi

Turku AutoSaloon 18.­19.4. 2015

Turun Messukeskus, Messukentänkatu 9

Messubussi 100 liikennöi Turun Kauppatorilta messuille

Aukioloajat: la 11-­18 ja su 10-­17 (perhepäivä)

Liput ovelta:

la aikuiset 17€

su aikuiset 14€

lapset 5-15 8€

perhelippu sunnuntaina 36€

Messukeskus perii 6€ pysäköintimaksun

Harrasteajoneuvoille oma harrasteparkki, johon 50 ensimmäisellä ajoneuvolla ilmainen paikoitus.