Turku AutoSaloon 14.7.2018, Skanssi Itäparkki

Eesti keeles På Svenska In English

Järjestäjä

Taustaa

Turku AutoSaloon  -ajoneuvomessut järjestää ryhmä turkulaisia nuoria, joiden tavoitteena oli alunperin saada vuosittainen automessuperinne Turkuun. Messuja on lähdetty suunnittelemaan vuoden 2008 Turun näyttelyn peruuntumisen jälkeen ja pitkällisten vaiheiden jälkeen näyttelyn pitopaikkana toimii Turku. Kunnianhimoinen tavoite vaatii kuitenkin kaiken mahdollisen tuen ja talkooavun, joten ole rohkeasti yhteydessä!

 

1. AutoSaloon

Ensimmäinen AutoSaloon -näyttely pidettiin 2012 Astrum-Keskuksessa Salossa ja sitä valmisteltiin yli kolme vuotta. Näyttelyn nimi AutoSaloon toimi markkinoinnissa oivallisesti, kun se samalla kertoi missä päin Suomea näyttely sijaitsi.

Itse nimi ei kuitenkaan tullut pidettävästä paikkakunnasta, vaan Ranskan/Latinan kielestä. Vastaavalla nimellä pidetään mm. Genevessä ja Tokiossa näyttelyä (Tokio Auto Salon). Alkuperäisenä tarkoituksena oli jo ensimmäistä näyttelyä pidettäessä, että Turkuun siirtyminen on helppoa, koska tarvitsee lisätä vain Turku -etuliite. Näyttelyn nimi herättääkin paljon mietteitä, mutta siinä samalla kuvastuu autonäyttelyn pitämisen vaikeus jos pitopaikkana on Turku.

Näyttelyä pidettiin vuosina 2016 ja 2015 Turun Messukeskuksessa, mutta budjetin sekä tason paisuttua talkoomessuille liian korkeaksi, oli pakko pitää vuonna 2017 välivuosi. Vuodeksi 2018 tapahtuman luonne muuttuu täysin, mutta perusperiaate on vieläkin sama, tarjota kävijöille Turussa ajoneuvonäyttelyä jollaista vastaavaa ei ole Suomessa. Näyttelyn uusi luonne tulee varmasti herättämään paljon keskustelua. Kuitenkin Turun ajoneuvokulttuurin tapahtumien vähentyessä haluamme tarjota kansainvälistä tarjontaa esittelevän tapahtuman, joka toivottavasti innoittaa ajoneuvoista kiinnostuneita.

-Niko

Voit seurata Auto Saloon -automessujen kehittymistä myös Facebookissa

 

Yhteystiedot

Yleiset tiedustelut

 • Staff ja yleiset tiedustelut
  Staff ja yleiset tiedustelut

  info@autosaloon.fi

 • 050 316 5029

  [raw]

   Myynti

  • Yritykset
   Yritykset
  • Tapahtumavastaava

  • Tuottaja
   Tuottaja

   Niko Peltola, 050 316 5029, niko.peltola@autosaloon.fi

  • Tapahtuma viikonlopun harrastevastaava

  • Näytteilleasettajat (harrastajat, kerhot ja yhdistykset)
   Näytteilleasettajat (harrastajat, kerhot ja yhdistykset)

   Harri Heinonen

  • Ilmoittautumislomakkeet

   Yhteydenottolomake, muut asiat

   Nimi

   Puhelinnumero

   Sähköpostiosoite

   Aihe

   Viesti

   Roskapostin esto
   captcha

   Kirjoita kenttään kuvassa näkyvät merkit